4 antreprenori întorși în România administrează un fond de private equity de 50 milioane de euro creat pentru dezvoltarea IMM-urilor locale

Fondul de private equity Morphosis Capital Fund I, fondat de 4 antreprenori români, a atins pragul de 50 de milioane de euro la mai puțin de un an de la lansarea sa pe piață. MC Fund I este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din România care dorește să investească în IMM-uri locale ce activează în patru sectoare. Firma a reușit să crească valoarea totală a fondului într-o perioadă scurtă de timp, lucru ce demonstrează relevanța strategiei de a investi în afaceri mici și mijlocii românești.

Suntem bucuroși că am atins pragul de 50 de milioane de euro și ne dorim să colaborăm cu antreprenori vizionari care doresc să-și transforme companiile în campioni naționali și, de ce nu, internaționali”, a spus Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital. „Mediul de afaceri local, dar și România în ansamblu, va beneficia de această investiție. Vrem să demonstrăm că fondurile de private equity au un impact pozitiv asupra ecosistemului antreprenorial, fapt dovedit în multe alte țări dezvoltate.

Firma Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu și Dragoș Petre, cu sprijinul a doi profesioniști în private equity cu o experiență internațională, ei fiind și Independent Advisers. Andrei Gemeneanu are experiență în Marketing și General Management, cu accent pe evaluarea, execuția, integrarea și managementul achizițiilor. Gabriela Dumitru este specializată în gestionarea investițiilor și achizițiilor, lucrând anterior pentru un fond de private equity important. Simona Gemeneanu are experiență în investiții și achiziții în cadrul IMM-urilor. Dragoș Petre a lucrat ca specialist în domeniul finanțelor atât pentru companii mari, cât și pentru companii antreprenoriale. Florin Vasvari este profesor la London Business School, unde predă cursuri de Private Equity și Venture Capital și Fuziuni și Achiziții. Bert Wiegman este unul dintre pionierii în industria de private equity din Marea Britanie și are peste 30 de ani de experiență pe piețele vestice. Cei patru parteneri fondatori dețin, împreună, peste 40 de ani de experiență pe plan internațional, în industria de private equity.

Dragoș Petre, unul dintre co-fondatorii Morphosis Capital, a adăugat că „după mulți ani în care am lucrat în străinătate și am observat mediul de afaceri local de la distanță, am decis să ne întoarcem acasă și să punem în practică ce știam noi mai bine să facem. Așadar, am înființat firma Morphosis Capital cu gândul de a deveni o soluție pentru acele companii românești ce doresc să crească, dar nu au resursele și network-ul necesar.”

Morphosis Capital Fund I intenționează să investească între 5 și 15 milioane de euro în companii care operează în sectoare, precum cel al bunurilor de larg consum, în servicii medicale, dar și în sectorul tehnologic și în serviciile B2B.

Despre Morphosis Capital

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu și Dragoș Petre care dețin o experiență vastă în fuziuni și achiziții (M&A) și au ocupat poziții de senior management în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital. Din dorința de a contribui la creșterea și dezvoltarea afacerilor românești, în 2018 cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al cărui principal investitor este Fondul European de Investiții, prin Programul Operațional Regional co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.