Morphosis Capital

Transformăm viziunea în impact

Suntem un fond de investiții regional, care se concentrează pe transformarea viziunii antreprenorilor în realitate. Din 2019, investim capital în companii cu potențial ridicat de creștere, transformându-le în campioni naționali și regionali. Ne implicăm activ alături de fondatori, pentru că știm foarte bine de ce este nevoie pentru a gestiona o afacere.

€50m+

Capital investit

6

Ani pe piață

6

Companii în portofoliu

1,100+

Angajați în întregul portofoliu

€100m

Cifra de afaceri pentru întregul portofoliu în 2023

49%

Creșterea cifrei de afaceri pentru întregul portofoliu în 2023

13

Achiziții de tip bolt-on între 2021 și 2023

52%

Creșterea EBITDA pentru întregul portofoliu în 2023

180+

Locuri de muncă generate în 2023

€85m

Valoare economică reintrodusă în economie în 2023

The Morphosis way

Avem o viziune orientată spre fondatori, de aceea punem întotdeauna antreprenorii în centrul a ceea ce facem. Vrem să le înțelegem ambiția, visul și viziunea. Pentru a dezvolta afacerea împreună, venim alături de ei cu propriile noastre competențe, cunoștințe și propria experiență, dobândite atât la nivel internațional, cât și în România.

Andrei Gemeneanu

despre transformarea viziunii în realitate cu suportul Morphosis Capital

Pentru noi, un criteriu fundamental de investiție sunt relațiile interumane. Evident că și sectorul din care face parte compania trebuie să se încadreze în politica noastră de investiții. În plus față de aceasta, avem în vedere să fim aliniați permanent cu viziunea și ambiția pe care o au fondatorii pentru afacerea lor.

Gabriela Dumitru

despre criteriul relațiilor interumane în procesul investițional

Căutăm companii care au demonstrat deja că au abilitatea de a crește, au atins un profit considerabil și au potențial de creștere și în viitor. Aceste companii trebuie să aducă pe piață un produs sau un serviciu competitiv, cu care să își poată depăși concurența.

Dragoș Petre

despre criteriile investiţionale ale Morphosis Capital

Morphosis Capital face investiții sustenabile pentru a stimula creșterea economică. În companiile din portofoliul nostru creăm o cultură a performanței care educă o viitoare generație de lideri, dar punem accent și pe bunăstarea angajaților.

Simona Gemeneanu

despre cultura performanței la Morphosis Capital

Poveștile fondatorilor

Ceea ce am simțit întotdeauna din partea celor de la Morphosis a fost acel „human touch”, în care ceea ce contează în primul rând sunt oamenii. Principalul avantaj pe care îl avem în prezent este colaborarea cu Morphosis Capital.

Dr. Constantin Stan

Fondator, Cronos Med

Am ales Morphosis datorită echipei sale, care avea o experiență internațională solidă în marketing, finanțe și alte domenii. Încă de la început, oamenii de la Morphosis și DocProcess au avut o chimie specială, împărtășind rapid aceleași obiective, precum și aspirații.

Liviu Apolozan

Cofondator & Președinte, DocProcess

Morphosis Capital a adus două atuuri cheie: sprijin financiar pentru proiectul nostru, precum și o echipă de profesioniști cu o mare flexibilitate în gândire și o înțelegere solidă a sectorului sănătății. Morphosis ne-a adus un sprijin real în procesul de expansiune a Medima la nivel național.

Prof. Dr. Gheorghe Iana

Cofondator & Director Medical, Medima

Mulțumită Morphosis Capital, un jucător emergent din sectorul sănătății, cum este Medima, a reușit să intre pe o piață bine consolidată și își construiește propriul traseu spre vârful industriei serviciilor de imagistică.

Vlad Ardeleanu

CEO, Medima

Îmi place să găsesc soluții neconvenționale pentru a dezvolta afaceri convenționale. Morphosis Capital mi-a oferit o soluție de finanțare personalizată de care aveam nevoie pentru EMI. În plus, ne-am potrivit de la început și avem o relație excelentă. Ne completăm reciproc și formăm o echipă grozavă.

Jerome France

Fondator & CEO, EMI

Cea mai importantă calitate a Morphosis Capital este echipa, o echipă implicată, cu o experiență bogată și spirit antreprenorial. Ne-au susținut creativitatea și s-au implicat acolo unde am avut nevoie de expertiza lor.

Alexandru Lascăr

Cofondator & CEO

În urma investiției de la Morphosis Capital, cel mai important aspect este că am pe cine să sun - ai cu adevărat cu cine să vorbești, să te consulți și nu numai în privința finanțelor, ci și a managementului, a leadershipului și a oricărui alt aspect legat de trecerea afacerii noastre la nivelul următor.

Dr. Ionuț Leahu

Cofondator & CEO, Clinicile Dentare Dr. Leahu