Stay Fit Gym continuă procesul de extindere a rețelei prin preluarea a două centre de fitness în Brăila și Galați

Stay Fit Gym, rețeaua de fitness cu cea mai mare acoperire la nivel de orașe din România, anunță preluarea integrală a două centre de fitness în Brăila și Galați deținute de Elite Gym. Odată cu achiziționarea celor două centre, Stay Fit Gym ajunge la o rețea 32 de centre deschise la nivel național, compania începând un proces accelerat de dezvoltare în urma intrării în acționariat a Morphosis Capital, în decembrie 2021, când lanțul de săli de fitness avea deschise șapte centre.

„Ne bucurăm că am preluat rețeaua Elite Gym și că am făcut încă un pas în consolidarea Stay Fit Gym la nivel național. Munca depusă de fondatorii rețelei Elite Gym este una exemplară, astfel că cele două centre de fitness se vor integra rapid și cu succes în ecosistemul nostru. De asemenea, în Galați avem deja două centre proprii deschise și care au ajuns la maturitate, iar preluarea unui nou centru în acest oraș reprezintă un pas natural în creșterea rețelei noastre în această zonă, pentru a putea acomoda noi membri. Pe termen scurt, avem în vedere investiții adiționale în cele două locații pentru a le aduce la standardele Stay Fit Gym. De cealaltă parte, prin această tranzacție intrăm și pe piața de fitness din Brăila, un oraș care se încadrează în strategia noastră de dezvoltare, prin deschiderea de centre de fitness în orașe din România cu peste 100.000 de locuitori”, a declarat Alexandru Lascăr, CEO al Stay Fit Gym. 

Suprafața totală a celor două centre este de aproximativ 2.500 mp, iar în următoarea perioadă vor fi realizate investiții în amenajarea celor două locații, prin integrarea brandului companiei, precum și înlocuirea unor echipamente care nu mai sunt corespunzătoarea standardelor de calitate ale Stay Fit Gym. De asemenea, în Brăila, compania are în plan inaugurarea celui de-al doilea centru la începutul anului viitor. Preluarea celor două centre de fitness din Brăila și Galați reprezintă a cincea tranzacție de M&A anunțată de Stay Fit Gym după preluarea Neby Fitness, un centru din zona pieței Domenii din București, două centre de fitness în Pitești și câte un centru în Sibiu și Galați.

În prezent, Stay Fit Gym este rețeaua de fitness cu cea mai mare acoperire la nivel de orașe din România, compania având centre de fitness deschise în Alba-Iulia, București, Brăila, Buzău, Craiova, Galați, Iași, Piatra-Neamț, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timișoara și Voluntari. În plus, la finalul acestei luni, Stay Fit Gym va deschide un centru de fitness în Balotești, județul Ilfov, iar la începutul lunii martie, compania va intra oficial și în Cluj-Napoca, prin inaugurarea primului centru de fitness Stay Fit Gym în acest oraș.

În ceea ce privește numărul de abonați, în cadrul celor 32 de centre Stay Fit Gym sunt înregistrați peste 33.000 de abonați. Conducerea companiei are în plan ca până la finalul acestui an să ajungă la 45 de centre de fitness deschise pe teritoriul României și aproximativ 50.000 de abonați.

În 2023, conform estimărilor preliminare, Stay Fit Gym a înregistrat venituri de aproximativ 40 de milioane de lei, dublu față de 2022. În acest an, compania vizează venituri de aproximativ 80 de milioane de lei pe baza strategiei de expansiune și creștere organică.

***

Despre Stay Fit Gym

Stay Fit Gym, fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr, Marius Preodișteanu și Laurențiu Lascăr, este în prezent rețeaua de fitness cu cea mai mare acoperire la nivel de orașe din România. În prezent, compania operează 32 centre deschise în 13 orașe din România și oferă o gamă extinsă de servicii persoanelor care desfășoară activități fizice, precum clase de aerobic și antrenament funcțional, antrenor personal și saună. Toate cele 32 centre de fitness sunt dotate cu echipamente de ultimă generație.