Stay Fit Gym atrage trei executivi de top în Advisory Board

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, împreună cu Morphosis Capital, anunță formarea unui Advisory Board, compus din trei executivi de top ai mediului de afaceri din România – Vlad Ardeleanu, CEO al Medima Health, Iulian Cîrciumaru, Managing Partner al V7 Capital și Mikael Fredholm, ex-CEO al World Class România.

Ne dorim ca pe termen lung să devenim un punct de referință în direcția adoptării unui stil de viață sănătos de către populația din România. Vrem sa devenim prima opțiune de a face sport pentru români prin oferirea celor mai bune servicii de fitness la prețuri excelente. Prin urmare, împreună cu partenerii mei și Morphosis Capital am decis să formăm un Advisory Board în care să atragem oameni cu experiență extraordinară în zona fitness-ului dar și a expansiunii rapide pe care să ne putem baza în procesul de creștere accelerată al companiei la nivel național. Le mulțumim lui Vlad, Iulian și Mikael că au venit alături de noi și abia așteptăm să  inaugurăm împreună noi centre de fitness Stay Fit Gym,” a declarat Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.

Vlad Ardeleanu este un executiv cu o experiență de peste 20 de ani, fiind în prezent CEO al Medima Health, operator medical specializat în imagistică medicală și radiologie. Pe parcursul carierei sale profesionale, Vlad Ardeleanu a ocupat funcția de director general adjunct al lanțului de retail Artima și a condus operațiunile Carrefour în România. Înainte de a se alătura Medima Health în 2020, unde este și co-acționar, acesta a fost director general al Superbet, companie pe care a transformat-o dintr-o afacere de familie cu prezență locală într-o corporație internațională orientată către tehnologie. De asemenea, Vlad Ardeleanu este Președintele Federației Române de Șah.

Iulian Cîrciumaru este antreprenor, Managing Partner al V7 Capital, un start-up studio axat pe investiții în start-upuri și afaceri de dimensiuni mici cu potențial ridicat de dezvoltare. De asemenea, acesta este co-fondatorul Benefit Seven (7card), o platformă preluată integral de Sodexo în 2018, ce oferă abonamente de acces concomitent la multiple centre de fitness și wellness. În prezent, Iulian este Președintele Consiliului de Administrație al Holde Agri Invest, precum și membru în cadrul Consiliului de Administrație al 2Performant. Înainte de a deveni antreprenor, Iulian a fost consultant în afaceri în cadrul Kearney și PwC România.

Mikael Fredholm este un antreprenor în domeniul wellness, fondator și CEO al 121tribe începând cu anul 2017, o platformă globală de wellness care oferă acces la experți renumiți în domeniul sănătății și nutriției celor care doresc să aibă un stil de viață sănătos și sustenabil. Înainte de a fonda 121tribe, Mikael Fredholm a deținut diverse funcții de conducere începând cu anul 2004 în cadrul rețelei de fitness, World Class. În 2014, acesta a devenit acționar al World Class România, odată cu preluarea companiei de către Resource Partners. În aprilie 2022, fondul de investiții polonez și Mikael Fredholm au ieșit din acționariatul World Class România în urma preluării controlului rețelei de către African Industries Group.

La finalul anului 2021, odată cu începerea parteneriatului cu Stay Fit Gym, am pus la punct un plan de acțiune pentru 2022 în ceea ce privește deschiderea de centre de fitness în București și la nivel național. Suntem încântați de evoluția de până acum a planului de dezvoltare, având în vedere că la începutul acestui an compania avea deschise șapte centre de fitness în București, iar în prezent a ajuns să dețină 12 centre în București și Pitești. Formarea unui Advisory Board reprezintă o nouă etapă în extinderea afacerii, iar cunoștințele de business ale celor trei executivi care s-au alăturat echipei Stay Fit Gym se vor reflecta în procesul de transformare al companiei într-un jucător semnificativ în piața de fitness din România,” a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital.

În decembrie 2021, Morphosis Capital a anunțat investiția în Stay Fit Gym, aceasta fiind cea de-a șasea tranzacție efectuată de fondul de private equity după investițiile realizate în DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI și Cronos Med.

###

Despre Stay Fit Gym

Stay Fit Gym, fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodișteanu (Head of Expansion) și Laurențiu Lascăr (Director Operațional), este în prezent al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise. Compania operează 12 centre deschise în București și Pitești și oferă o gamă extinsă de servicii persoanelor care desfășoară activități fizice, precum clase de aerobic și antrenament funcțional, antrenor personal și saună. Toate cele 12 centre de fitness sunt dotate cu echipamente de ultimă generație. Cele 12 centre Stay Fit Gym sunt Colosseum, Domenii, Pipera, Liberty, Cocor, Vitan, Titulescu, Teiul Doamnei, Pantelimon, Fizicienilor, Pitești Trivale, Pitești Gavana.

Despre Morphosis Capital

Morphosis Capital este un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Înființat în decembrie 2018 de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu, fondul își propune să contribuie la dezvoltarea și transformarea IMM-urilor românești. Fondul European de Investiții (FEI), principala platformă de finanțare pentru IMM-urile europene, cofinanțat prin Programul Operațional Regional, este investitorul principal al Morphosis Capital, în timp ce fondatorii înșiși sunt cofinanțatori. Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum bunuri de larg consum (FMCG), servicii medicale, tehnologie și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro. Portofoliul Morphosis Capital include DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI, Cronos Med și Stay Fit Gym.