Morphosis Capital încheie un parteneriat strategic cu profesor dr. Gheorghe Iana și Vlad Ardeleanu pentru a dezvolta un nou jucător în imagistică medicală, Medima Health

Morphosis Capital Fund I, un fond de private equity axat pe IMM-uri din România, anunță finalizarea unei noi investiții, în Medima Health SA, un lanț de clinici medicale din București, specializat în imagistică și radiologie. În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital preia pachetul majoritar în Medima Health și formează un parteneriat strategic cu renumitul profesor și specialist în radiologie, Dr. Gheorghe Iana și experimentatul manager, Vlad Ardeleanu, coacționari ai centrului. Misiunea acestui parteneriat strategic este de a transforma Medima Health într-un jucător de top în sectorul de imagistică medicală din România.

Medima Health este un centru specializat în imagistică complexă prin scanare RMN și CT, diagnostic oncologic și teleradiologie. Compania operează în prezent două clinici moderne în București și are o echipă formată din 9 medici renumiți, condusă de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, reputat radiolog român. Totodată, Prof. Dr. Gheorghe Iana este Președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, Șeful Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală SUUB și Spitalul Colțea precum și deține funcția de Director Medical al Medima Health.

Consider că acest parteneriat cu Morphosis Capital deschide calea unei creșteri a calității seviciilor prestate și permite o extindere a gamei de servicii în pas cu progresul tehnologic avansat din Europa. De asemenea sunt onorat de colaborarea în acest proiect cu domnul Vlad Ardeleanu, care are o reputată carieră managerială”, a declarat Prof. Dr Gheorghe Iana, coacționar și Director Medical, Medima Health.

La nivel de management, noul parteneriat va fi condus de către experimentatul CEO și expert în retail, Vlad Ardeleanu. De-a lungul carierei sale, Vlad Ardeleanu a ocupat funcția de director general adjunct al lanțului de retail Artima, director operațional al Carrefour România, precum și director general al Superbet, companie pe care a transformat-o dintr-o afacere de familie cu prezență locală într-o corporație internațională orientată către tehnologie. Vlad Ardeleanu este, de asemenea, acționar în cadrul Medima Health, iar în calitate de director general va fi responsabil cu extinderea și construirea recunoașterii brandului Medina Health atât în România cât și la nivel internațional.

Medima a dezvoltat un model de afaceri unic, care combină expertiza medicală excepțională cu echipamente și infrastructură pentru imagistică de ultimă generație. Operațiunile noastre au o credibilitate de piață extraordinară prin inovații și expertiză medicală de vârf. Sunt încântat să mă alătur echipei Medima și să conduc dezvoltarea companiei în viitor. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu echipa noastră deosebită, să ne dezvoltăm punctele forte și să continuăm să oferim rezultate remarcabile pentru pacienții noștri”, a declarat Vlad Ardeleanu, coacționar și CEO, Medima Health.

Infuzia de capital din partea Morphosis Capital va contribui la extinderea clinicilor Medima Health din România, precum și la dezvoltarea serviciilor de teleradiologie. Teleradiologia permite transmiterea imaginilor medicale pentru diagnostic dintr-o locație în alta, iar medicii radiologi și primari le pot analiza și oferi expertiza lor de la distanță. Investiția Morphosis Capital vine într-un moment în care, la nivel global, din cauza izbucnirii pandemiei de COVID-19, există o cerere din ce în ce mai mare de servicii de telemedicină și teleradiologie.

Suntem mândri de încheierea acestei tranzacții, în special deoarece ne unim forțele cu doi profesioniști de excepție dar, mai important, cu două persoane extraordinare – Prof. Dr. Gheorghe Iana și Vlad Ardeleanu. Avem obiective ambițioase de a transforma Medima Health într-un hub regional pentru consultație «second opinion» în această nișă a radiologiei. Sunt încrezător că mulți pacienți din România și din regiune vor beneficia de acest parteneriat unic dintre un radiolog de renume, un CEO experimentat și un fond de private equity”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner la Morphosis Capital.

Prin integrarea componentei de teleradiologie în serviciile oferite de Medima, pacienții vor avea acces la o rețea de medici primari renumiți, capabili să ofere o a doua opinie asupra rezultatelor de imagistică complexă. Toate acestea vor fi realizate fără așteptarea la cozi interminabile și fără a fi necesară părăsirea domiciliului. La nivel global, adoptarea de soluții de teleradiologie a contribuit la eliminarea disparității rural-urbane și s-a dovedit a fi mai eficace și mai eficientă din punct de vedere al costurilor.

Medima Health este a doua investiție realizată de fondul de private equity, Morphosis Capital, care investește între 5 și 10 milioane de euro pe tranzacție în IMM-uri românești cu potențial de creștere și expansiune la nivel internațional. Medima Health devine prima investiție din sectorul medical în portofoliul Morphosis Capital și prima companie în care fondul deține o participație majoritară.

Tranzacția a fost facilitată de firmele de avocatură Schoenherr, în calitate de consilier al Morphosis Capital și Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), în calitate de consilier al Medima Health. Mazars Romania a realizat pentru tranzacție due diligence financiar și fiscal. Candesic, firma de consultanță de top din domeniul medical, cu sediul în Londra, a fost responsabilă pentru due diligence comercial.

Despre Medima Health

Medima Health este un lanț de clinici medicale românesc, specializat în imagistică și radiologie prin scanare RMN și CT, diagnostic oncologic și teleradiologie. Cu două clinici moderne în București și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health oferă pacienților acces la cele mai noi tehnologii medicale, la prețuri accesibile și fără așteptarea la cozi interminabile. Echipa Medima este formată din 9 medici renumiți, condusă de prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent. În septembrie 2020, Medima Health a primit o infuzie de capital din partea fondului de private equity, Morphosis Capital.

Despre Morphosis Capital

Morphosis Capital este un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Înființat în decembrie 2018 de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu, fondul își propune să contribuie la dezvoltarea și transformarea IMM-urilor românești în campioni regionali. Fondul European de Investiții (FEI), principala platformă de finanțare pentru IMM-urile europene, cofinanțat prin Programul Operațional Regional, este investitorul principal al Morphosis Capital, în timp ce fondatorii înșiși sunt cofinanțatori. Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum bunuri de larg consum (FMCG), servicii medicale, tehnologie și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro. Portofoliul Morphosis Capital include în prezent, DocProcess și Medima Health.