Integral Venture Partners investește în Medima Health alături de Morphosis Capital

Evolving Europe Principal Investments I (EEPI I) (Integral Venture Partners sau Integral), un fond de private equity și growth equity axat pe Europa Centrală și de Est, investește în Medima Health (Medima), o rețea națională de clinici medicale, specializată în imagistică și radiologie, alături de actualul acționar majoritar Morphosis Capital Fund I Cooperatief UA (Morphosis), un fond de growth equity. Tranzacția cuprinde o infuzie de capital pentru a accelera extinderea rețelei Medima și o achiziție directă de acțiuni care facilitează un exit parțial pentru Morphosis.

Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă de dezvoltare accelerată pentru Medima. Operațiunile Medima au câștigat o credibilitate extraordinară pe piață, determinată de inovațiile revoluționare și de expertiza medicală în domeniul radiologiei oncologice și, ca urmare, am devenit rapid cel mai de încredere partener al medicilor din întreaga țară. Suntem entuziasmați de perspectiva de a continua să ne dezvoltăm viziunea de a crea unul dintre cele mai influente grupuri de radiologie axate pe pacienții oncologici din țară, având un impact pozitiv asupra vieții românilor”, a declarat profesorul Dr. Gheorghe Iana, coacționar și Director Medical al Medima.

Vlad Ardeleanu, coacționar și CEO al Medima Health a adăugat: „Medima a dezvoltat un model unic de business, care combină expertiza medicală excepțională cu echipamente și infrastructură pentru imagistică de ultimă generație. În ultimii doi ani, ne-am extins afacerea, democratizând accesul la serviciile de radiologie de înaltă calitate destinat populației din România. Suntem încântați să continuăm această poveste de creștere alături de noii noștri parteneri, Integral, pentru a duce afacerea Medima la următorul nivel”.

Medima Health este o rețea specializată în imagistică complexă prin scanare RMN, CT și PET-CT, diagnostic oncologic și teleradiologie. Echipa Medima este alcătuită din unii dintre cei mai experimentați medici radiologi din România, fiind condusă de Prof. Dr. Gheorghe Iana, un reputat radiolog român, care îndeplinește și funcția de director medical al rețelei. Compania operează nouă clinici moderne în București, Alba Iulia, Brăila, Buzău, Călărași și Sibiu. În plus, Medima va inaugura în curând în Târgu Mureș primul centru integrat de oncologie și radiologie, furnizând pacienților acces la un ciclotron, care oferă unele dintre cele mai avansate metode de diagnosticare din domeniul oncologic.

Printr-o combinație de majorare de capital și o achiziție secundară de acțiuni, ne alăturăm astăzi bazei de investitori de renume ai Medima, care include Morphosis și este completată de domnul Vlad Ardeleanu și profesorul Dr. Gheorghe Iana, cu scopul de a conduce compania în următoarea fază de creștere. Intrăm într-o etapă importantă a evoluției Medima și suntem încântați să sprijinim echipa de management existentă în dezvoltarea afacerii și în consolidarea poziției de lider pe piețele respective. Cu sprijinul nostru, Medima își va continua extinderea rețelei în România, realizând, în același timp, o serie de alte proiecte strategice, inclusiv lansarea unei linii care integrează ciclotronul, precum și anumite inițiative operaționale”, a declarat Evtim Chesnovski, Partener al Integral.

„Suntem încântați de Medima și de parteneriatul nostru nou format cu Integral. Când am investit în Medima, compania avea o singură clinică operațională; iar doi ani mai târziu, pregătim lansarea celei de-a zecea clinici. Încă din 2020, am crezut în viziunea medicală a profesorului Iana, precum și în proiectul de management al lui Vlad Ardeleanu. Astăzi, reiterăm angajamentul nostru de a fi alături de ei pe măsură ce ne dezvoltăm în continuare, din poziția de acționar semnificativ. Anunțul de astăzi este, de asemenea, important pentru noi, deoarece marchează primul exit parțial al Morphosis Capital. Așadar, suntem mulțumiți de performanța de până acum și ne bucurăm să rămânem implicați și să conducem următoarea etapă de creștere și extindere a Medima, alături de profesorul Iana, Vlad și echipa Integral”, a afirmat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis.

Morphosis Capital a investit în Medima în septembrie 2020, angajându-se să creeze un jucător important în domeniul serviciilor de imagistică și radiologie, cu o prezență regională pe întreg teritoriul României, având ca misiune democratizarea accesului la echipamente de imagistică și infrastructură de calitate. Cu noul capital obținut de la Integral, Medima își propune să își dubleze rețeaua din România pe termen mediu, concentrându-se pe expansiunea organică, precum și pe fuziuni și achiziții.

Tranzacția a fost facilitată de firmele de avocatură Schoenherr, care a asistat Morphosis Capital, și RTPR, care a asistat Integral Venture Partners. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. Tranzacția este prima investiție a Integral în România. Tranzacția nu este supusă niciunei aprobări de reglementare.

###

Despre Medima Health

Medima Health este o rețea națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. Având nouă clinici moderne operaționale și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health asigură pacienților acces la investigații imagistice de înaltă performanță, realizate cu tehnologii moderne, la prețuri accesibile și fără perioade lungi de așteptare. Echipa Medima este formată din medici radiologi reputați, sub coordonarea Prof. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei. În 2020, Medima Health a încheiat un parteneriat cu fondul de private equity Morphosis Capital, pentru un proiect de extindere la nivel național.

Despre Integral Venture Partners

Integral Venture Partners administrează capital privat instituțional și capital de creștere axate pe investiții în Europa Centrală și de Sud-Est. Fondul Integral este sprijinit de investitori instituționali internaționali de top, inclusiv FEI, BERD și IFC. Integral își acoperă piețele țintă din centrele pe care le are în Londra, Budapesta și Belgrad. În prezent, portofoliul de investiții al Integral include: Codecool, LuminoChem, Breaktime, Walter, Econic One, Ontotext și Borcad. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.integralvp.com.

Despre Morphosis Capital

Morphosis Capital Cooperatief UA este un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Înființat în decembrie 2018 de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu, fondul își propune să contribuie la dezvoltarea și transformarea IMM-urilor românești. Fondul European de Investiții (FEI), principala platformă de finanțare pentru IMM-urile europene, cofinanțat prin Programul Operațional Regional, este investitorul principal al Morphosis Capital, în timp ce fondatorii înșiși sunt cofinanțatori. Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum: servicii medicale, tehnologie, producție și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro. Portofoliul Morphosis Capital include DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI, Cronos Med și Stay Fit Gym.